Worldclass people management.
Voor leiders met lef

De rek lijkt uit jouw organisatie. Goede mensen gaan weg. Je ziet dat jouw mensen niet meer zo hard kunnen of willen lopen. Terwijl jij ze – juist nu – extra hard nodig hebt.

Als directeur, MT-lid of manager sta je voor enorme uitdagingen. Waar je daar eerst juist energie uit haalde, zakt de moed je steeds meer in de schoenen. De problemen lijken zich op te stapelen. Je bent meer dan ooit afhankelijk van de inzet en bereidheid van jouw team. Maar het lijkt alsof ze niet kunnen. Of niet willen. Soms lijkt het wel alsof ze je tegenwerken, hoewel je weet dat dit waarschijnlijk niet zo is. Ze willen echt wel, maar de dagelijkse hectiek heeft de overhand. 

Hoe zou het zijn als jouw mensen weer enthousiast en betrokken zijn, zonder dat jij er steeds bovenop moet zitten?

Het is een uitdagende tijd op de arbeidsmarkt. Klanten vragen en verwachten steeds meer. De effecten van de coronaperiode zijn nog steeds voelbaar. Het is zoeken naar een nieuw evenwicht. Jij bent niet iemand die zich snel uit het veld laat slaan. En toch voel jij je steeds vaker machteloos. Je hebt het gevoel dat wanneer jij er niet aan trekt, er gewoon niet gebeurt wat er moet gebeuren. Je hebt begrip voor jouw mensen. Er is veel van ze gevraagd. En tegelijkertijd frustreert het je ook dat ze niet die extra stap zetten die zo hard nodig is.

 

Ik help jou als directeur, MT-lid of manager om het potentieel wat er in het team zit weer naar boven te brengen. Door te focussen op kwaliteiten en sterke punten. Door het in kaart brengen en versterken van factoren die maken dat mensen weer enthousiast zijn.

In feite laat ik jou zien wat ze zelf niet meer zien. Er is geen blik nieuwe mensen nodig om er weer tegenaan te kunnen. Je kunt mensen meer enthousiast en betrokken maken zonder zelf steeds harder te hoeven trekken.

Het resultaat is dat er weer initiatief en eigenaarschap ontstaat. De samenwerking wordt beter zonder dat jij overal tussen hoeft te zitten. Jouw mensen zijn weer bereid om die extra stap te zetten.

Dit wordt zichtbaar in de klanttevredenheid, de verloopcijfers en de resultaten die je met elkaar bereikt. Je zit steviger in je rol als leider en voelt je energieker. Je kunt weer vooruit kijken. En je ziet de uitdagingen die op jou en het team afkomen weer met vertrouwen tegemoet.

 

Wist jij dat?

Ik bijna dagelijks met managers spreek die ‘niet te sturend’ willen zijn? Maar medewerkes hebben behoefte aan een leider met een visie. Die duidelijkheid schept en richting geeft.

Managers voor maar liefst 70% bepalend zijn voor de mate waarin medewerkers zich verbonden voelen met hun werk en de organisatie? People don’t leave jobs. People leave managers.

 Gemiddeld 52% van de medewerkers niet die extra stap zet waar jij zo naar verlangt? Toch is er niets mis met deze mensen. De voorwaarden om harder te willen lopen zijn simpelweg niet aanwezig. 

 

Er waarschijnlijk meer talent in jouw team aanwezig is dan jij denkt? Door hier meer ruimte aan geven creeer je hefboom naar meer plezier, energie en resultaat. 

“Het is mijn missie dat excellent people management wordt gezien als het fundament voor succes. Niet als  invulling voor de jaarlijkse themadag”.

Ik ben Arbeids- en Organisatiepsycholoog, gecerficieerd ‘strenghts coach’ en ‘engagement champion” via Gallup Inc. Dit is hét wereldwijd actieve onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van organisaties en leiderschap. Daarnaast ben ik als gecertificeerd High Performing Team coach verbonden aan het internationale netwerk e2Grow.

Door mijzelf continu te laten opleiden bij de beste instanties en met bijna 20 jaar ervaring in HR, combineer ik wetenschappelijk bewezen kennis en tools met de weerbarstige dagelijkse praktijk van leiders, teams en organisaties.

Met een positieve en praktische insteek, humor en een enorme drive om vooruit te komen, werk ik graag samen om jou en jouw team op je allerbest te laten zijn!

 

"Mijn team is hechter en opener'

Karin is een geweldige coach die je team op een deskundige manier naar een afgesproken resultaat kan brengen. 

Marieke Traag – manager Koninklijke Visio

"Ik heb meer focus en maak makkelijker keuzes' "

Karin heeft dat wat impliciet al aanwezig was, expliciet gemaakt. Persoonlijk was ik daarbij geraakt door haar betrokkenheid en enthousiasme.

Jojanneke Nijhuis – manager Bol.com

"Karin haalt resultaat uit ieder gesprek "

Karin was heel goed in staat om te schakelen tussen de verschillende mensen in mijn groep. Werken met Karin, ik vind het een aanrader.

Jeanet Bathoorn – vrijheidsondernemer

" Ik heb een verdieping gekregen in mijn eigen talenten. En hoe ik die concreet kan inzetten in de praktijk. "

Het gehele proces en het gesprek heb ik ervaren als professioneel, vol begrip, tussen de regels door luisteren en ook met plezier!

Esther Kaastra – eigenaaar HSP & Business