“Ik geloof stiekem in sprookjes. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt”

“Ik was al jong gefascineerd door mensen die ergens een passie voor hadden. En die daar ondanks allerlei hobbels op de weg helemaal voor gingen.”

Mijn favoriete boek toen ik zo’n 10 jaar was ging over Anna. Die was vastbesloten om danseres te worden. Ze moet allerlei obstakels overwinnen. Maar uiteindelijk wordt haar talent gezien en wordt ze een groot danseres. Het gaat niet vanzelf. Het is geen sprookje, maar een verhaal over uniek talent en doorzettingsvermogen. Over het leven recht in de ogen durven aan te kijken. Met alle mooie en lastige momenten, die erbij horen en het leven kleur geven.

Toen ik dit boek weer terug vond in een oude doos op zolder verscheen er een grote lach op mijn gezicht. Ik begrijp nu namelijk beter dan ooit waarom ik dit boek steeds opnieuw kon lezen. Dit boek gaat een beetje over mij. Ik ben nog steeds gefascineerd door wat mensen uniek maakt. Door de oneindige mogelijkheden die dat biedt. Ik geloof stiekem een beetje in sprookjes, Naïef? Ik zie het als een enorm vertrouwen in onze mogelijkheden als we echt voor onze doelen en dromen durven te gaan.

“Ik zie het als een enorm vertrouwen in onze mogelijkheden als we echt voor onze doelen en dromen durven te gaan”

Maar het stukje ‘Anna’ in mij werd steeds minder zichtbaar.
Die fascinatie met unieke kwaliteiten van mensen bleef. Bij mijn studie (organisatie)psychologie aan de Universiteit Utrecht was ik dan ook als een vis in het water.  Na nog een jaar business school aan de University of South Carollina in Amerika was ik klaar om mijn plek in de wereld te veroveren. En dat deed ik!

Ik rolde moeiteloos het werkende leven in. Elke stap paste mooi op mijn CV. Die Karin redt zich wel, werd vaak gezegd. En dat was ook zo. Maar als ik eerlijk ben, werd ik eigenlijk steeds minder blij. Ik ging mij steeds meer aanpassen aan de verwachtingen van anderen. Die van mijn leidinggevende of die van mijn collega’s. Of nog erger, aan de dingen die ik mijzelf oplegde. Afspraken kom je na. De kwaliteit van mijn werk moet goed zijn. Conflicten zijn niet professioneel. Beslissingen moet je rationeel kunnen onderbouwen. Want mijn intuïtie en gevoel, daar kan de ander niets mee. Toch?

Van de energieke Karin die super goed wist wat zij wilde en daar helemaal voor ging, stopte ik mijzelf steeds meer in een keurslijf. En veranderde ik steeds meer in een grijze muis. En dat gold helaas niet alleen voor mij.

“Het werd voor mij steeds duidelijker dat hier de sleutel lag”

Via verschillende routes kwam ik aanraking met vraagstukken op het gebied van leiderschaps- en talentontwikkeling. Het werd voor mij steeds duidelijker dat hier de sleutel lag voor mijn eigen vragen. Dat mijn fascinatie om te begrijpen wat mensen uniek en bijzonder maakt  weer vol op ‘aan’ ging. Ik ging begrijpen dat mijn eigen talenten super krachtig zijn, maar niet in elke context even goed tot zijn recht komen. Zo is een grote gevoeligheid voor sfeer en
energie niet per definitie een voordeel in een competitieve consultancy omgeving. En zo is mijn talent om echt verschil te maken vaak afgedaan als perfectionisme. Maar daarmee werd de enorme potentie die achter dit talent zit gelijk de kop ingedrukt.

Ik ging mijn talenten weer helder zien en gericht leren inzetten. Eindelijk kon (en durfde) ik keuzes te maken die echt helemaal bij mij passen. En hoe al mijn talenten, kennis en ervaringen samen komen in het begeleiden van mensen in organisaties. Mijn drive is dat leiders en teams er weer helemaal voor gaan!

Wat je over mij moet weten

Ik geloof dat er altijd kansen en mogelijkheden zijn om regie op je eigen situatie te pakken. Daartoe zal ik jou dus ook uitdagen. Houd je de dingen liever zoals ze zijn en ben je tevreden met een 7, dan zou ik nog even verder kijken. Ik ben eerlijk en kritisch en draai niet om zaken heen. Tegelijkertijd bekijk ik zaken genuanceerd en vanuit meerdere perspectieven. Van generalisaties, ‘hokjes denken’, en normatief gedrag krijg ik de kriebels. Ik werk graag samen in praktische en actiegerichte stappen aan concrete doelen. Ik ben sparringpartner en positieve uitdager die met je meedenkt en vooruit kijkt. Je bent gewaarschuwd, mijn positieve insteek en enthousiasme zijn aanstekelijk..!

Als je me zou kennen zou je weten dat…

Ik altijd een nieuw idee of plan heb. Of het nu gaat om mijn bedrijf, mijn wispelturige sportcarrière, een fotografiecursus of de aankomende vakantie met het gezin. En daar ga ik vaak dan ook voor 200% voor. Ik zou dan ook graag willen dat er meer uren in een dag zaten. Het talent ‘focus’ staat bovenaan mijn wensenlijst. Maar ik sta nooit stil.

"Karin begreep de organisatiecultuur snel en zorgde in korte tijd voor positieve verandering".

Wij zijn veel bewuster geworden van het belang van engagement en de directe invloed op onze businessresultaten"

 

Viktoria Schildwacht - HR Manager

"Je hebt soms van die samenwerkingen waarvan je weet dat die een blijvende indruk achterlaten.

"Onder inspirerende begeleiding van Karin zijn wij aan de slag gegaan met de samenwerking en resultaten van mijn team. Een echte aanrader om deze ontdekkingstocht met Karin als gids aan te gaan"


Marius van Vlijmen - CEO iAddress

"Door de concrete stappen en inzichten sta ik stevig"

Mijn behoefte was om meer focus aan te brengen. Gericht op meer voldoening en een duidelijkere positionering. Karin heeft dat wat impliciet al aanwezig was, expliciet gemaakt. Door de concrete stappen en inzichten sta ik stevig. Persoonlijk was ik daarbij geraakt door haar betrokkenheid en enthousiasme.  

Jojanneke Nijhuis - Manager Bol.com

Karin haalt resultaat uit ieder gesprek.

" Zij is heel goed in staat te schakelen tussen de verschillende mensen binnen mijn groep".


Jeanet Bathoorn - CEO Vrijheidsondernemers

 

Karin is een geweldig coach en adviseur

"Die je team op een deskundige manier naar tastbaar en concreet resultaat kan begeleiden"


Marieke Traag - manager Koninklijke Visio

Zij bezit de gave om op open en eerlijke wijze in gesprek te gaan over de mogelijkheden die ieders talenten het team bieden.

Ik heb met Karin gewerkt in het kader van een teambuildingstraject met mijn MT. Zij bezit de gave om op open, eerlijke en betrouwbare wijze in gesprek te gaan over de samenwerking en de mogelijkheden die ieders talenten het team bieden. Daarbij kan zij de koppeling maken naar de werkomgeving en concrete teamresultaten.


Jan - Manager UWV

Laten we vrijblijvend bespreken waar jij en jouw team tegenaan lopen.  

Door hier over te sparren doe je direct nieuwe inspiratie en ideeën op. 

3 + 1 =

E-mail mij

info@karinockhuysen.nl

Stuur mij een Whatsapp

+31 6 40 22 05 06

Bel mij

+31 6 40 22 05 06