De dagen, de weken en zelfs de jaren vliegen voorbij. Het is alweer ruim 4 jaar geleden is dat ik mijn baan heb opgezegd en voor mijzelf ben begonnen. Die afgelopen jaren gingen gepaard met heel veel mooie, onverwachtse, leerzame en juich-momenten.

Die MT-sessie waarin de lucht letterlijk en figuurlijk openbrak.

De coachee die het juk van de mening van anderen voor altijd van zich af heeft geworpen.

Die ene manager die zich ondanks het stroperige beleid nergens door liet tegenhouden.

En ook een hele lading aan lastige, ingewikkelde en faal-momenten.

Dat traject wat halverwege spaak liep.

Die keer dat ik weer ergens te enthousiast ben ingesprongen en later op de blaren moest zitten. Rolonduidelijkheid. Mijn eigen focus verliezen.

Ik had geen enkele van deze ervaringen willen missen. Een uitspraak die de lading voor mij goed dekt is ‘Happy with where I am and eager for more’. Want ja, ik ben super blij met waar ik nu sta. En ja, er is nog zoveel meer mogelijk.

Maar wat dan? Het antwoord op die vraag komt alleen wanneer je er de tijd voor neemt over na te denken. Dat zie ik ook bij mijn klanten gebeuren. Vanaf de werkvloer tot aan de directiekamer. De waan van de dag kan ervoor zorgen dat je niet meer naar nieuwe mogelijkheden zoekt of kijkt. Da je maar ‘gewoon’ doorgaat. Met al die leuke dingen. En stiekem toch stilstaat.

Zo wil ik zelf al heel lang meer delen over alles wat ik tegen kom in de organisaties waar ik werk. The good, the bad and the ugly. Wat hoor ik, zie ik , ervaar ik, doe ik? En wat betekent dat? Wat vraagt dat? Hoe kan ik jou daarmee inspireren of uitdagen? Hoe kunnen we dat gebruiken om met elkaar te werken aan leukere en betere teams en organisaties?

Terwijl al die vragen ronddraaien in mijn hoofd, ben ik toch vooral ‘gewoon aan het werk’. En dat is een voorrecht. En toch doe ik mijzelf en mijn klanten daar mee te kort. Want juist door af ten toe stil te staan, ontstaat ruimte. Ruimte om te bedenken wat op dit moment belangrijk of nodig is. Te overdenken waarom bepaalde dingen (nog) niet lukken en andere dingen wel. Ruimte om het geheel te overzien en tot nieuwe inzichten te komen. Ruimte om de richting te bepalen of een grens te verleggen.

Zelf heb ik nu de keuze gemaakt om meer te delen, inspireren en uitdagen. Omdat ik tot aan mijn tenen overtuigd ben dat er nog zoveel is te winnen als het gaat om goed leiderschap en het creëren van sterke teams en organisaties. Waar de volle potentie van mensen wordt gezien, gewaardeerd en benut. Alle managementboeken bij elkaar veranderen de wereld nog niet. De ervaringen die wij dagelijks met elkaar creëren wel.  Omdat ik daar actiever aan kan en wil bijdragen, heb ik de keuze gemaakt om meer te delen en daar de benodigde acties aan verbonden.  Anders zou jij dit nu niet lezen 😉

Hoe zit dat bij jou? Herken jij het gevoel dat je iets graag meer tijd of aandacht wilt geven? In jouw eigen belang of dat van jouw team of organisatie? Laat jij je steeds weer (af)leiden door de waan de van de dag? Welke keuze heb jij te maken? Welke acties heb jij te nemen?