Deze post is voor jou wanneer jij je herkent in te veel en te snel willen (story of my life🙃). Misschien werkt mijn nieuwe motto dan ook heel goed voor jou!

Vanmorgen aan de ontbijttafel was het chaos. De mango vloog door de lucht. De boterhamworst lag onder de stoelpoot. De tafel was een puinhoop. En de kinderen waren nergens meer te bekennen 🤷‍♀️

‘We moeten weer strenger zijn’, bespraken mijn partner en ik. Ze moeten weer zelf hun spullen afruimen. Netter eten. En oh ja, ook de kleding zelf in de wasmand doen. Weer vroeger naar bed. En. Nog. Veel. Meer.

Zo ging het laatst ook tijdens een coachtraject. De coachee wilde zelfverzekerder worden. Assertiever zijn. Meer leiderschap pakken. Initiatief nemen. Positiever denken. Uit het hoofd. En. Nog. Veel. Meer.

En zo gaat het ook vaak in teamsessies. We willen meer met elkaar delen. Eindelijk die hoofpijndossiers aanpakken. Meer sociale dingen doen. Beter communiceren. En. Nog. Veel. Meer.

Natuurlijk is vaak op meerdere vlakken winst te behalen. Maar als je niet oppast wordt het zo groot en veel, dat het onmogelijke missie lijkt om echte verandering te realiseren.

Het motto dat mij enorm helpt en dat ik steeds vaker probeer toe te passen is

👇 👇 👇

‘Only one thing, but always one thing’.

Focus op 1 ding tegelijk. En doe daar écht iets mee. Of dat nu voor een dag, een week, een maand of een jaar is. Maar kies consequent waar je écht op wilt inzetten en maak concreet hoe je dat doet.

Het lijkt misschien alsof je dan (te) langzaam vooruit gaat. Dat ervaar ik zelf vaak ook zo. Maar meestal blijkt het tegendeel waar.

Laat het weten of je dit herkent en op welk gebied dit motto jou kan helpen naar meer focus en resultaat! 👊